Els començaments.

 La U.E Aldeana va ser fundada el 9 de setembre de l’any 1971, amb l’esperit  de formar una entitat  per a que els joves del poble puguin practicar un esport com el futbol que els permet millorar tant humanament, com esportivament. En el seu inici hi van haver, tres persones fonamentals, com són José Ventura Magí (exercia de President), Manolo Ventura (Vice-president) i José Miguel Gonzalvo (Tresorer).

 

L’objectiu es va anar assolint amb un primer equip on va competir a la  segona i tercera regional, al camp de Garballo fins al 1978. Al 1978 es construeix un camp nou, el nou estadi la Unió. A partir del nou estadi, apareix el futbol base.

 

A la temporada 83/84, ja es va formar un equip  juvenil, important per que va ser la columna vertebral uns anys del primer equip. A la temporada 90-91 fins 2006-2007 va començar la època daurada del nostre futbol base tenint tots els equips a les categories inferiors arribant a ser 100 xiquets, les bones instal·lacions amb camp d’herba natural la bona ubicació del club va beneficiar aquest creixement.

 

A la temporada 2001-2002 s’aconsegueix un extraordinari ascens a primera regional amb una plantilla formada totalment per jugadors del futbol base. En la temporada 2002-2003,degut a que el primer equip de l’Aldeana havia ascendit de categoria i que del futbol base estaven muntant un gran nombre de jugadors, es va optar per fer la U.E Aldeana B, que jugaria a la tercera regional i passaria a ser el filial del club. Amb aquest segon equip molts dels jugadors que haurien d’haver buscat un altre equip disposaven d’un equip on podrien jugar minuts. 

Cambis i solucions per prosperar i consolidar-nos.

La U.E Aldeana recollia els fruits d’aquells anys, xiquets al primer equip i al filial, tots formats a casa, i equips al futbol base en totes les categories.

 

La temporada 2004-2005 amb una junta nova, es produeix un error que fins avui en dia ho estem pagant car. Aquesta junta decideix donar prioritat als equips amateur tant econòmicament com socialment i centra tots els esforços amb el primer equip. 

Això fa que el futbol base tingui unes mancances molt grans(entrenadors sense titulació, no hi ha una línia esportiva clara,  material esportiu amb males condicions, etc). 

 

Això juntament a la millora dels futbol base del territori fan que en el any 2012, tot i tindre un camp de gespa artificial i unes bones instal·lacions, sol ens quedi un pre-benjamí, un benjamí, dos alevins i un femení amb tot el futbol base. En total 50 xiquets i xiquetes.

 

 Els millors ens havien marxat als clubs amb equips a preferent de la zona, però els xiquets amb un nivell mitjà van marxar als pobles dels voltants on havien millorat el futbol base i les seves instal·lacions(camp gespa artificial). El pitjor de tot, la imatge del club i la pèrdua de la confiança, molts dels xiquets deien que l’últim club que anirien a jugar seria la U.E Aldeana. 

 

Al 2013 amb una nova junta amb Pedro Uria de president es decideix donar un impuls al futbol base i confien aquesta sort a un jugadors del primer equip com a coordinador, Alex Gallego. Es marca una línia esportiva amb entrenaments de qualitat i entrenadors titulats. Amb una forma de treballar a la altura dels temps actuals, es pretén implantar un estil de joc per lluitar i diferenciar-nos de la resta de clubs del territori, que sol per tindre algun equip a preferent o tindre els primers equips a categoria superior, ens prenen els jugadors. 

Prioritats.

Es dona serietat al futbol base fent roba a tots els xiquets i entrenadors obligant-los a anar tots iguals als entrenaments. També s’organitzen tornejos, un per cada categoria del club amb equips de Tarragona i Castelló i fem difusió per les xarxes socials per a que la gent del poble i dels voltants recuperin la confiança amb nosaltres.

 

Finalment podem dir que actualment la temporada 2016-17 tindrem equips a totes les categories i això passa per el treball i la constància d’aquestes tres temporades sense sortir-nos de la línia esportiva que vam marcar al principi del projecte a la temporada 2013-14. 

Però encara queda molta feina per fer, consolidar les quintes de cada categoria per no tindre problemes per formar els equips cada any, donar més nivell al nostre futbol base amb entrenaments de qualitat .

L´U.E. Aldeana avui.

Actualment disposem de 130 jugadors al nostres club, de els mes petits, que són els de categoria babys i patufets, fins la última que la nostra entitat té la seva gestió, que és el juvenil A i el femení f7. 

 

A partir d’aquí podem dir que dintre d’una població amb número d’habitants aproximadament de 4000 persones, és tracta d’un nombre del que podem estar contents, tenint en compte que entre 2 i 5km tenim clubs com el C.D Amposta, la U.E Rapitenca, el C.D Tortosa i el Jesús i Maria amb equips a preferent i primers equips a categories superiors a mes de les activitats que hi ha dins mateix de la població, com són: associacions de Karate, clubs de tennis, club de Pàdel, Patinatge,  Futbol sala, extraescolars, club d’escacs, etc.

 

També podem dir, que el nostre club, amb els últims anys, ha experimentat una crescuda pel que fa amb jugadors que ens venen de fora del nostre municipi. La bona comunicació per arribar al municipi i la proximitat amb les poblacions dels voltants amb parada de tren, sortida d’autopista i parada d’autobús pròxima a la població, fa que el desplaçament no sigui cap impediment. Són al voltant uns 30 jugadors els que venen de poblacions com poden ser: Tortosa,  El Perelló, La Ràpita, L’Ampolla, Roquetes, Amposta, Sant Jaume d’Enveja.

 

Aquesta recent creixement de poblacions de les nostres comarques, ha estat gràcies a una metodologia de treball que poc a poc ens està donant els seus fruits, en primer lloc, en la formació dels jugadors que passen pel nostre club, i en segon lloc, el fet de tenir professionals amb bons coneixements de futbol, gran capacitat de transmetre uns valors personals com esportius, i moltes ganes de tirar endavant aquest gran projecte.