El preparador físic, una peça clau dins d’un equip de futbol.

És la persona encarregada de mantenir en forma als jugadors al llarg de tota la temporada, però a més ajuda en la recuperació d’aquells futbolistes que han patit algun tipus de lesió.

El paper que juga en l’actualitat el preparador físic dins d’una plantilla ha anat canviant en els darrers anys. Així, ha passat de ser un agent que tractava als jugadors al marge de l’equip tècnic a ser un dels elements més importants d’un equip.

Cada vegada són més els cossos tècnics que decideixen incorporar la presència del preparador físic.

Però, què és exactament un preparador físic?

És la persona encarregada de mantenir en forma als jugadors al llarg de tota la temporada, però a més ajuda en la recuperació d’aquells futbolistes que han patit algun tipus de lesió.

Forma part de l’equip tècnic d’un club i la seva tasca és fonamental perquè els jugadors estiguin físicament a un nivell alt. En resum, les habilitats, la velocitat i l’agilitat dels jugadors no seran els adequats si abans no han rebut una bona preparació impartida per un preparador físic.

¿I quines funcions té?

A la pretemporada, el preparador físic té la missió de mirar exhaustivament als jugadors, durant els partits amistosos que es juguin. D’aquesta manera, sabrà com ha de preparar el següent entrenament. Per aquesta raó, els entrenaments de la pretemporada solen ser molt durs físicament parlant. I, és que, el preparador ha d’aconseguir que els jugadors estan a un ritme adequat quan comencin els partits oficials de lliga.

Durant els entrenaments, el preparador físic organitzarà sèries d’exercicis destinats a augmentar la resistència física, la velocitat, la coordinació, etc. De fet, alguns realitzen entrenaments personalitzats per a cada un dels jugadors.

A més, integra en tots els exercicis els objectius que el cos tècnic hagi acordat durant la planificació de la sessió. En definitiva, el preparador físic és molt més que una figura encarregada de la preparació condicional del jugador, és un component del cos tècnic que cada vegada s’implica més en els objectius tècnic-tàctics d’un equip.